UNUTMUYORUZ!

“Adaletin üç ayağı vardır. Bu üç ayağın birincisi yargıç, ikincisi savcı, üçüncüsü avukattır. Adaletin bu üç ayağından biri zedelenirse, adaleti ayakta tutmaya imkân yoktur. Bunun içindir ki hukuk devleti, yargı bağımsızlığına ve özgür barolara dayanır. Yargıç bağımsız değilse, savcı bağımsız değilse, avukat, her gün çeşitli baskılarla karşı karşıya ise, bundan adalet duygusu zarar görür. Dolayısıyla bütün toplum, bu zararın yükünü taşımak zorunda kalır.”

UĞUR MUMCU

Unutmuyoruz!
Gazeteci- Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’de karanlık eller tarafından katledildi. Türkiye'nin aydınlık ve özgür geleceğine büyük bir darbe indirildi.

Ne demişti?
"Vurulduk ey halkım unutma bizi!"

Unutmadık!

Unutmadığımız için  yorulmadan, dinlenmeden,  umutsuzluğa kapılmadan kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz.

Yüreklerimiz alev alev.

Bize mücadele gücü veren Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitlerini saygıyla anıyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI