ULUSLARARASI ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI YAPILDI

3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen “Uluslararası Engelliler Günü Programı” 1-4 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı. Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) birlikte düzenlediği programa  500’e yakın engelli Türk Metal Sendikası üyesi katıldı.
3 Aralık Salı günü Anadolu Hotels Esenboğa’da düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ yaparak aşılmaz hiçbir engel olmadığını özetledi.
Etkinliğe Ankara Barosu' nu temsilen Ankara Barosu Engelli Hakları Merkezi Başkanı Av. Merve Bayram katıldı.  Av. Merve Bayram engelli bireylerin hakları ve engelli bireylerin hukuk alanında karşılaştığı sorunlar hakkında katılımcılara bilgi verip soruları yanıtladı. Ankara Barosu Engelsiz Adalet Projesi ve Engelli Hakları Merkezi hakkında bilgi veren Bayram, dezavantajlı bireylere ilişkin farkındalığın arttırılmasının önemli olduğunu vurguladı.