Ankara Barosu mülteci hakları merkezi tarafından düzenlenen ‘Geri Gönderme Merkezleri Tecrübe Paylaşımı’ çalıştayı, 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde, ABEM’de gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış konuşmalarını  Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Mülteci Hakları Merkezi Başkanı Av. Onur Gelbal yaptı.

Çalıştayın ilk gününde  Ankara Barosundan Av. Ebru Beşe, İstanbul Barosundan Av. Yasemen Öztürkcan, İzmir Barosundan Av. Gizem Metindağ, Muğla Barosundan Av. Emin Özler, Gaziantep Barosundan Av. Cumali Şimşek, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfından Av. Eda Toca geri gönderme merkezlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda çalıştaya katılan meslektaşlarımıza sunum yaptı. Çalıştaya Ankara İl Göç Müdürlüğü, BMMYK, IOM,UNFPA, Kaos-GL, Kırmızı Şemsiye Derneği, SGDD, İKGV ve Ankara Barosunun hak temelli merkezlerinin divan üyeleri de katılım gösterdi. Çalıştaya Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av Güzin  Tanyeri dinleyici olarak katıldı.

Çalıştayın ikinci gününde Van Barosundan Av. Bahtiyar Kandeğer ve Hatay Barosundan Av. Ünal Sancak sınır bölgelerinde mülteci hukukuna dair yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda sunum yaptı. Mülteci-Der’den Av. Mehtap Erdem ve Mülteci Hakları Derneği’nden Av. Veysel Eşsiz ise Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler hakkında değerlendirmelerini çalıştay katılımcılarına sundu. Çalıştaya Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av Güzin Tanyeri dinleyici olarak katıldı.