Ankara Barosu Sağlık Hukuku Kurulu tarafından düzenlenen VIII. Sağlık Hukuku Kurultayı 29-30 Kasım tarihleri arasında Ankara Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

Kurultay Ankara Barosu Başkanı Av. Erinç Sağkan, Ankara Barosu Sağlık Hukuku Kurulu Başkanı Av. Berna Özpınar Gümrükçüoğlu, Ankara Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Vedat bulut ve Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün açış konuşmalarıyla başladı.

Kurultayın ilk günü aşı uygulamaları, karşıtlıkları ve bu husustaki yargısal kararların değerlendirilmesi, kanserle mücadele ve bu husustaki hukuki meselelerin değerlendirilmesi konularında; kurultayın ikinci günü ise yapay zeka, robotik cerrahi uygulamaları ve bu konuların hukuki ve etik açısından değerlendirilmesi konularında alanında uzman kişilerce sunumlar gerçekleştirildi. Kurultayın son oturumunda ise kurultay konularına farklı bakış açıları temalı açık oturum gerçekleştirildi. Aşı karşıtılarının sadece kendilerinin değil tüm toplumun sağlığına tehlikeye soktuğu önemle vurgulandı. Kurultaya Ankara Barosu Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel, Yönetim Kurulu üyesi Av. Özgen Hindistan ve Av. Güzin Tanyeri katıldı.