Başkandan

Kıymetli Meslektaşlarım,

Elinizde tutmuş olduğunuz Ankara Barosu Dergisi “Avukatlık” temalı Özel Sayısı’nı takdim etmekten Ankara Barosu Başkanı olarak onur duyarım.

Bu sayıda, kutsal mesleğimizle ilgili birbirinden kıymetli pek çok makale bulacaksınız. Aklın ve bilimin ışığında aydınlığa ve insanlığa hizmet etmek için emek verilmiş her bilimsel makale paha biçilmez bir değerdeyken; bu sayıda yer alan makalelerin benim için ayrı bir yerinin olduğunu belirtmek zorundayım. Çünkü mesleğimiz için yaptığımız pek çok şey, attığımız adımlar, verdiğimiz ve aldığımız hizmetler bazen geçici ve sınırlıyken; elinizde tutmuş olduğunuz bu dergi kütüphanelerde durdukça, günün birinde bir meslektaş ya da bir öğrenci tarafından bir kütüphaneden ödünç alındıkça yaşayacaktır. Avukatlık mesleğine dair pek çok konunun işlendiği ve bin bir emekle hazırlanmış bu sayı, mesleğimize verilmiş zamansız ve mekânsız, tarih üstü bir hizmet niteliğindedir.

Bu sebeple, kutsal mesleğimiz temelinde kıymetli emeklerini ve bilimsel meraklarını yazıya ve kâğıda dökerek Baromuzu, mesleğimizi ve bizleri bilim yoluyla sonsuza eşitleyen tüm yazarlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Av. R. Erinç SAĞKAN

Ankara Barosu Başkanı