YASA İZLEME ENSTİTÜSÜ 6 YAŞINDA

Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü, 6’ncı kuruluş yıldönümünü kutladı.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Yasa İzleme Enstitüsü Başkanı Av. Nazlı Didem Moğolkoç ve Yasa İzleme Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeleri, kuruluş yıldönümü kapsamında 1 Haziran 2017 Perşembe günü Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Av. Erinç Sağkan, Ankara Barosu ve Yasa İzleme Enstitüsü adına Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Av. Erinç Sağkan, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk;

Ankara Barosu Yasa İzleme Enstitüsü’nün 6’ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kez daha huzurunda olmaktan kıvanç duyarız.

Ankara Barosu bünyesinde 1 Haziran 2011 tarihinde kurulan Yasa İzleme Enstitüsü, yasaları henüz tasarı / teklif aşamasından itibaren izlemeyi; getirilen düzenlemelerin mahiyeti, taşıdığı sakıncalar, eksiklikler ve kanunlaştıktan sonra karşılaşılan sorunlarla ilgili hukuk camiasını, kamuoyunu, yasama, yürütme ve yargı organlarını bilgilendirmeyi; yasal boşluk bulunan alanlara yasa teklifi getirmeyi amaç edinmiş alanında ilk ve tek kurumdur.

Yasaların bu şekliyle izlenmesi, teknik anlamda nesnel ancak birey yanında öznel bir hukuki farkındalık yaratmaktadır. Bu da yasama ve yürütme organları erklerine terk edilmiş halk iradesi adına çıkarılacak yasalar üzerinde hukukçular ve akademisyenler eliyle oluşturulmuş dinamik bir denetim mekanizması anlamına gelmektedir.

Bizler, yasaların hayati önemini Siz’den öğrendik. Hukukun üstünlüğüne ve yasaların gücüne olan sonsuz inancımız, yok olmak üzere olan bir toplumu yeniden inşa ettiğiniz ve muasır medeniyetler seviyesine getirdiğiniz İnkılap Kanunları’nın ruhundan ve amacından kaynaklanmaktadır.

Bu vesileyle bir kez daha belirtmek isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilkelerinizi, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını, demokrasiyi ve evrensel hukuk değerlerini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yılmadan savunmaya devam edeceğiz.”

TARİH: 27 Mayıs 2016
YER: Anıtkabir