STAJYERLER ARASI CEP TELEFONU KISA FİLM YARIŞMASI SONUÇLANDI

Ankara Barosu Staj Kurulu Kültür ve Sanat Alt Kurulu tarafından düzenlenen Stajyerler Arası Cep Telefonu Kısa Film Yarışması sonuçlandı.

Koordinatörlüğünü Av. Erkan Güçavlı’nın; genel sanat yönetmenliğini Kültür ve Sanat Alt Kurulu Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Okay Altınbıçak’ın; jüri üyeliklerini Av. Egemen Tomak, Devlet Tiyatroları Sanatçısı Adnan Erbaş, TRT Baş Montajcısı Gülsel Gezmiş Temren, TRT yönetmenlerinden Gülçin Onbaşıoğlu ve Okay Altınbıçak’ın üstlendiği yarışmaya, bu yıl yedi film katıldı.

Yarışmanın galası ve ödül töreni, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde (ABEM) gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Av. Eda Toktay’ın yaptığı gala ve ödül törenine, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Saymanı Av. Evrim Dost, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ayşe Köseyener, Av. Kemal Koranel, Av. Birgül Tavşan Kayıran ve Av. Çağrı Ayhan Şenel de katıldı.

Yarışmada Mission Haciz isimli film birinci, Ankara Hüviyeti isimli film ikinci, Ya Sen isimli film üçüncü, Belki Bir Gün Baroda isimli film dördüncü ve Ayna isimli film beşinci oldu.

Galada, dereceye giren beş kısa filmin gösterimi yapıldı. Yarışmaya katılan tüm stajyerlere katılım belgesi ve dereceye giren kısa filmleri çeken stajyerlere Oskar Heykelciği verildi.

Mission Haciz’i çeken stajyerlere ödülünü Av. Hakan Canduran, Ankara Hüviyeti’ni çeken stajyerlere ödülünü Av. Erinç Sağkan, Ya Sen’i çeken stajyerlere ödülünü Ankara Barosu Staj Kurulu Başkanı Av. Taner Ünlü, Belki Bir Gün Baroda’yı çeken stajyerlere ödülünü Av. Kemal Koranel ve Ayna’yı çeken stajyerlere ödülünü de Av. Birgül Tavşan Kayıran verdi.

Yarışmada birinci olan Mission Haciz’i çeken stajyerler, ücreti Baro Yönetimi tarafından karşılanmak üzere Avukatlık ve Staj Akademisi’nin (AVSA) birer eğitim programına katılma hakkı kazandı. Birinci olan ekibe bu ödülü de AVSA Başkanı Av. Samiye Eyuboğlu takdim etti.

Galada, yarışmada jüri üyeliği yapan isimlere de teşekkür plaketi verildi. Gala ve ödül töreni, bir sürprizle son buldu. Törene katılan stajyerler,  hep bir ağızdan Senden Daha Güzel şarkısını söylemeye başladılar. Salonda şaşkınlık yaratan şarkının sonunda perdeye Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı yansıdı.

TARİH: 31 Mayıs 2017
YER: ABEM