SİVAS’IN ATEŞİ 24 YILDIR YÜREĞİMİZİ KAVURUYOR!

Bugün, Sivas Katliamı’nın 24. yıldönümü.

Ankara Barosu olarak, Madımak Oteli’nde katledilen Muhibe Akarsu, Muhlis Akarsu, Gülender Akça, Metin Altıok, Ahmet Alan, Mehmet Atay, Sehergül Ateş, Behçet Aysan, Erdal Ayrancı, Asım Bezirci, Belkıs Çakır, Serpil Canik, Muammer Çiçek, Nesimi Çimen, Serkan Doğan, Hasret Gültekin, Murat Gündüz, Gülsüm Karababa, Uğur Kaynar, Asaf Koçak, Koray Kaya, Menekşe Kaya, Handan Metin, Sait Metin, Huriye Özkan, Yeşim Özkan, Ahmet Özyurt, Nurcan Şahin, Özlem Şahin, Asuman Sivri, Yasemin Sivri, Edibe Sulari ve İnci Türk’ün anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Sivas Katliamı, aradan 24 yıl geçmesine rağmen hala vicdanımızı sızlatmaya devam ediyor. Madımak’ta 33 yazar, şair, ozan, sanatçı, düşünür ve aydını yakan ateş, hala yüreğimizi kavuruyor.

Madımak utanç müzesi yapılıncaya, katliamın zamanaşımından davası düşürülen firari sanıkları yakalanıp hak ettikleri cezalara çarptırılıncaya kadar da kavurmaya devam edecek.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI