PANDEMİ SONRASI AVUKATLARIN ROLÜ – KUTUPLAŞMIŞ TOPLUMLARDA ÇALIŞMANIN DİNAMİKLERİ, AVUKATLARIN DEĞİŞEN İMAJI VE HUKUK PRATİĞİNİN EVRİMİ KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Avrupa Baroları ve Hukuk Birlikleri Konseyi (CCBE) ile Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) tarafından  Sofya’da düzenlenen “Pandemi Sonrası Avukatların Rolü – Kutuplaşmış Toplumlarda Çalışmanın Dinamikleri, Avukatların Değişen İmajı ve Hukuk Pratiğinin Evrimi” konulu konferans, 22-25 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Baromuza yapılan davet üzerine konferansa Ankara Barosu’nu temsilen Ankara Barosu Saymanı Av. Zafer Doğan Bilgin katıldı. Türkiye, Polonya, Kolombiya gibi ülkelerdeki avukatların yargılanmasından, Ukrayna’daki son durum ve FBE in alabileceği önlemlere kadar birçok konu tartışılmış olup sonuç bildirgesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Bulgaristan Barolar Birliği Başkanlığı nezdinde gerçekleşen toplantıda “Balkan Ülkeleri Baroları” için oluşturulması planlanan birliğin ilk adımı atılarak Av. Zafer Doğan Bilgin tarafından ülkemizdeki mesleki sorunlar hakkında sunum yapıldı.