LAİKLİĞİN 93. DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’ni laikleştiren 3 Devrim Yasası’nın kabul edilişinin 93’üncü yıldönümü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen 3 Devrim Yasası’yla hilafete son verildi; Şeriyye-Evkaf Vekaleti ile Erkan-ı Harbiye-i Umumiye Vekaleti kaldırılarak yerlerine Diyanet İşleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı kuruldu; eğitimde birlik ve eşitlik sağlandı; dinin siyasete alet edilmesini önlemek amacıyla ilahiyat fakültesi ile imam ve hatip yetiştirecek okulların açılması kararlaştırıldı.

Türkiye’yi laikleştiren 3 Devrim Yasası’nın kabul edilişinin yıldönümünde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere laikliğin temelinde harcı olan herkesi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Ankara Barosu olarak, bugün yaşadığımız birçok sorunun tek ilacı olan laikliği sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI