GELİNCİK PROJEMİZ 8 YAŞINDA!

Ankara Barosu Gelincik Merkezi’nin, 2 Nisan kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlik, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.
Etkinlik, kokteyle ve açılış konuşmasıyla başladı.
Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan kadına yönelik şiddetin arttığını kaydederek duruma ilişkin istatistiksel veriler paylaştı. Gelincik Projesinin başlatılma amacına değinen Sağkan, “2011’in ilk altı ayında 26 bin kadının istismar ve şiddet mağduru olduğu resmi raporlara yansımıştı. Yine TUİK’in verilerine göre şiddet mağduru kadınların yalnızca yüzde 8’inin resmi kurumları ve polisi aradığı ve yine bu azınlığın da yasal haklarını etkin kullanamadıkları gerçeği biliniyordu. Ankara Barosu avukatları bu duruma hiçbir zaman kayıtsız kalmadı. Ancak azalacağına giderek artan şiddete karşı, daha fazla çaba sarf etmek, toplumun bütün kesimleriyle işbirliği içinde kapsamlı ve etkin bir mücadele yürütmek amacıyla 'Gelincik Projesi' başlatıldı.” diye konuştu.
Etkinliğe, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Aşkın Demir, Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Özgen Hindistan, Av. Zafer Doğan Bilgin, Av. Meltem Akyol, Av. Güzin Tanyeri, Av. Çağrı Eryılmaz, Av. Burcu Mine Gargın, Av. Cem Aksu ile Gelincik Merkezi Başkanı Av. Aslı Kocak Arıhan, merkez kurul üyeleri, çok sayıda meslektaşımız, akademisyen ve basın mensubu katıldı.
Etkinlik, Plaket töreni ve ardından gerçekleşen Arpanatolia grubunun muhteşem konseriyle son buldu.