EMEKÇİ KADINLARI SAYGIYLA SELAMLIYORUZ

Bugün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü.

New York’ta çoğu kadın 129 dokuma işçisinin grev yaptıkları için kilitlendikleri fabrikada yanarak can vermesinin yıldönümü olan 8 Mart, bir kutlama değil anma günüdür.

8 Martlar, kadına yönelik şiddetin, cinsel istismarın, ayrımcılığın ve sömürünün yüzyıllardır sürdüğü bu topraklarda çok daha anlamlıdır.

Ankara Barosu olarak, Başkent’teki Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine gelirken trafik kazasında yaşamını yitiren emekçi yedi kadınımızın hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.

Kadınların öldürülmediği, dövülmediği, taciz ve tecavüze uğramadığı, ayrımcılığa tabi tutulmadığı ve sömürülmediği 8 Martlarda buluşmak dileğiyle başta kadın üyelerimiz olmak üzere emekçi tüm kadınları saygıyla selamlıyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI