DUYURU

Hatay Baro Başkanımız Sayın Ekrem Dönmez, dün gece ailesi ile birlikte gittiği yemekte “Biz devletiz” cümlesini kurma cüretini kendinde bulan bir zorbalığa maruz kalarak tamamen hukuksuz şekilde gözaltına alınmıştır. Kendisine yaptığı işlemin hukuki dayanağı sorulan polis memurlarının kimlik sorma işlemine dayanak makul sebebin ne olduğunu açıklamak yerine kendilerini açıkça, çekinmeden, sınırsız bir hadle devlet yerine koyarak hakkını arayan bir baro başkanını gözaltına almaları, özünde tüm vatandaşlara ayrı ayrı verilmiş bir gözdağı ve hukuk kurallarıyla bağlı olunmadığının açık göstergesidir. Hatay Baro Başkanımız Sayın Ekrem Dönmez’in ve yaratılmak istenen polis devletine karşı hukuk devletinin yanındayız.