Meslekleri, meslek örgütleri ancak en önemlisi ülkesinin özgür geleceği için yüzlerce kilometre yolu aşıp Ankara’ya gelen tüm baro başkanlarıma hem bir vatandaş hem de Ankara Barosu Başkanı olarak teker teker teşekkür ederim.

Umutlarından, kararlılıklarından ve adımlarından başka hiçbir şeyi olmadan yola çıkan her başkanımı yağmurdan, soğuktan, baskıdan ve hukuksuzluktan koruyan tek şey düğmesiz ve iliksiz cübbeleri oldu. Baskı ve eziyetle hayatımın fiziksel anlamda geçirdiğim en zor 27 saatini en anlamlı saatlere dönüştüren de kutsal mesleğimiz uğruna tüm dünyaya kararlılık dersi veren başkanlarım, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve meslektaşlarımdır.

Bu süreçte bizleri bir saniye dahi yalnız bırakmayan ve varlıklarıyla bizlere güç veren tüm meslektaşlarıma ise içimize ektikleri umut tohumları için ayrıca teşekkür ederim. O umut tohumlarını bir battaniyenin dahi verilmesinin engellendiği buz gibi bir Ankara gecesinde hep birlikte ıslandığımız yağmurlar büyütecektir.

Ancak mücadelemiz, mesleklerimiz için çoktan hak ettiğimiz hukuk mücadelesini kazanıncaya kadar devam edecektir. Hem de eskisinden daha büyük bir güçle, kararlılıkla... Zira tüm dünyaya gösterdik ki, Türkiye’de savunmayı savunan ve meslekleri için boyun eğmeyen avukatlara yağmur da soğuk da baskı da işlemiyor.

Sevgi, saygı ve sonsuz şükranla.

ANKARA BAROSU BAŞKANI
        Av. R. Erinç SAĞKAN