DUYURU

Çanakkale Kirazlı Balaban Çeşme mevkiinde 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü, “Su ve Vicdan” nöbeti yapıldı. Bu büyük buluşmaya Türkiye'nin her yerinden baro temsilcileri ile meslektaşlarımız, sivil toplum örgütleri ile yüzlerce yurttaşımız katıldı. Yörede, Kaz dağlarında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ağaç katliamı protesto edildi. Yüzbinlerce ağacın altın madeni için katledildiği bölgede doğa ve insan için günler öncesinden başlayan nobet, basın açıklaması sonrasında şantiye alanına yapılan yürüyüşle sona erdi. Çevre gönüllüleri bölgede nöbet tutmaya devam edeceklerini, bu katliamın derhal son bulmasını istediklerini beyan ettiler. “Su ve Vicdan” nöbetine Ankara Barosu’nu temsilen ve Av. Meltem Akyol ve Av. Burcu Mine Gargın katıldı.