BAŞKANLIK REJİMİ VE HAKLARIMIZ PANELİ YAPILDI

Ankara Barosu ve Yurttaş Hakları Derneği tarafından düzenlenen Başkanlık Rejimi ve Haklarımız Paneli, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde (ABEM) gerçekleştirildi.

Panelin açış konuşmasını, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran yaptı. Av. Hakan Canduran, şöyle konuştu:

“Ankara Barosu olarak Yurttaş Hakları Derneği’yle birlikte düzenlediğimiz Başkanlık Rejimi ve Haklarımız Paneli’ne hepiniz hoş geldiniz.

Biliyorsunuz 57 gün sonra tarihi önem taşıyan bir referandumda oy kullanmak için sandık başına gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 94 yıllık rejimini değiştirip değiştirmeyeceğimize oylarımızla karar vereceğiz.

Ülke olarak, yolumuza kuvvetler ayrılığı ilkesine dayalı parlamenter demokrasiyle mi, yoksa kuvvetlerin ve yetkilerin tek bir adamın elinde toplanacağı Türk Tipi Başkanlık Sistemi’yle mi devam edeceğimizi belirleyeceğiz.

Panelimizde konuşmayı kabul ederek bizleri onurlandıran Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Korkut Boratav, Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Sayın Ali Rıza Aydın ve Basın –İş Genel Başkanı Sayın Savaş Nigar, Türk Tipi Başkanlık Sistemi’ni bize tüm ayrıntılarıyla anlatacaklar.

İzin verirseniz ben, bu ayrıntılara girmeden propaganda sürecine ilişkin düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Referandum süreci, ne yazık ki yine siyasilerin kaygı verici propagandalarıyla başladı. Türkiye’yi yönetenler, referandumda ‘hayır’ demeye hazırlananları peşinen ‘terörist’ ilan ediverdiler.

Sayın Cumhurbaşkanı, PKK’nın ve Kandil’in ‘hayır’ dediğini savunarak ‘Bugün hayır diyenler neye hayır dediklerinin farkında mı’ deyiverdi.

Sayın Başbakan, işi bir adım daha ileri götürdü. PKK’nın yanı sıra HDP, FETÖ, DHKP-C ve IŞİD’in de hayırcı olduğunu iddia etti ve hayırcıları terör örgütlerinin gemisine binmekle suçlayıverdi.

Ama sanırım bunu yaparken bir şey gözlerinden kaçtı.

Hatırlar mısınız, Hizbullah diye bir terör örgütü vardır. Mezar evlerinden fışkıran cesetleri dehşet içinde izlemiştik yıllar önce.

Hizbullah’ın siyasi uzantısı olan bir parti var Türkiye’de. Adı, Hür Dava Partisi. Nam-ı diğer HÜDAPAR.

HÜDAPAR, geçenlerde oy tercihini açıkladı ve parti olarak referandumda ‘evet’ diyeceklerini kamuoyuna duyurdu.

Hayırcıları peşinen terörist ilan edenlere Hizbullah’la, HÜDAPAR’la aynı gemide olduklarını hatırlatıyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Moderatörlüğünü Av. Hikmet Tepe’nin üstlendiği panele, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkut Boratav, Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Ali Rıza Aydın ve Basın –İş Genel Başkanı Savaş Nigar konuşmacı olarak katıldı.

TARİH: 18 Şubat 2017

YER: ABEM