DARBEYE DE HUKUKSUZLUĞA DA HAYIR!

Türkiye, tam bir yıl önce bugün, devlete sızmış, sızmasına göz yumulmuş, hatta izin verilmiş bir suç örgütü olan FETÖ’nün kanlı darbe girişimine sahne oldu.

Kurulduğu günden beri Cumhuriyet değerlerini, Atatürk İlkeleri’ni ve parlamenter demokrasiyi kendisine düstur edinmiş Ankara Barosu olarak, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni bir kez daha kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasisine ve parlamenter rejimine kasteden darbecileri bir kez daha lanetliyoruz.

15 Temmuz şehitlerine, gazilerine ve darbe girişiminin püskürtülmesinde rol oynayan tüm kahramanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Kurulduğu günden beri hukuk devletini, hukukun üstünlüğünü, evrensel insan hak ve özgürlüklerini savunan Ankara Barosu, darbecilerin hukuk kuralları içerisinde yargılanmasının takipçisi olacaktır.

Bu süreçte hukuksuzluklara zemin hazırlayan; at iziyle it izinin, suçluyla suçsuzun birbirine karışmasına neden olan Olağanüstü Hal’in, derhal kaldırılmasını; kutsal savunma hakkına getirilen kısıtlamaların geri çekilmesini; darbecilerle mücadele kisvesi altında sürdürülen cadı avına artık bir son verilmesini talep ediyoruz.

Siyasi ayağı da dahil olmak üzere kanlı darbe girişiminin tüm aktörlerinin ortaya çıkartılmasını ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz.

OHAL sürecinde yargının ve yürütmenin neden olduğu mağduriyetleri gidermek için etkin denetleme mekanizmaları kurulması gerektiğini savunuyoruz.

Ve olası darbe ve darbe girişimleri ile karşılaşmamak için hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ve laikliğe daha çok önem verilmesi gerektiğini, başta siyasal iktidar olmak üzere tüm kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI