BASIN AÇIKLAMASI

AV. SÜLEYMAN GÜNDOĞDU’YA YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ

Kamu hizmeti gören avukatlara yönelik saldırılar durmak bilmiyor. Bu kez Ankara’da bir meslektaşımız, saldırganların hedefi oldu.

Baromuza kayıtlı Av. Süleyman Gündoğdu, 12 Temmuz 2017 tarihinde yapılan haciz işlemi sırasında fiili saldırıya uğradı.

Saldırının öğrenilmesi ile birlikte Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan ile Av. Çağrı Ayhan Şenel ve Avukat Hakları Merkezi’nden görevlendirilen üyelerimiz hemen karakola gitmişler ve suç duyurusu bulunması aşamasında meslektaşımızın yanında olmuşlardır.

Ankara Barosu olarak, Av. Süleyman Gündoğdu’ya yönelik saldırıyı nefretle kınıyoruz. Değerli meslektaşımıza, ailesine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Avukatları hedef alan ve kaygı verici boyutlara ulaşan sözlü, fiili ve silahlı saldırıların kabul edilemez olduğunu bir kez daha yüksek sesle vurguluyoruz.

Av. Süleyman Gündoğdu’ya saldıran ve gözaltına alınan saldırganlar hak ettikleri cezalara çarptırılıncaya kadar sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI