ARAMA KONFERANSI YAPILDI

Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi ve Avukat Hakları Merkezi tarafından düzenlenen Arama Konferansı, 11 Kasım 2017 Cumartesi günü yapıldı.

Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Konferans'a, 70 barodan 121 temsilci katıldı. Açış konuşmasını TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun yaptığı Konferans'ta Ankara Barosu'nu, Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan temsil etti.

OHAL sürecindeki soruşturma ve kovuşturmalarda avukatların savunma hakkının kısıtlanmasına yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin tartışıldığı Konferans'ta, arama, el koyma, yakalama, gözaltı, savcılık, sorgu, duruşma aşamasındaki sorunlar, tutukevlerinde yaşanan sorunlar ve serbest masa olmak üzere dokuz ayrı çalışma masası oluşturuldu.

Somut olaylarla sorunların tespit edildiği ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantının sonuç bildirgesi, kamuoyu ile paylaşılacak.

TARİH: 11 Kasım 2017

YER: Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi