ANKARA BAROSU CUMHURİYET DAVASI’NDA

Cumhuriyet Gazetesi’nin 12’si tutuklu 17 çalışanı, 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Cumhuriyet Davası’nın ilk duruşmasına,  267 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Yayın Danışmanı ve Yazar Kadri Gürsel, Okur Temsilcisi Güray Öz, Çizer Musa Kart, Yazar Hakan Kara, gazetenin avukatları Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör, Yöneticisi Önder Çelik ve 206 gündür tutuklu olan Muhabir Ahmet Şık ile tutuksuz sanıklar Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, yazarlar Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, muhasebe çalışanı Günseli Özaltay ve eski çalışan Bülent Yener katıldı.

Cumhuriyet Davası’nın ilk duruşmasını, Ankara Barosu’nu temsilen Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan ile Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hamit Baykara ve Av. Çağrı Ayhan Şenel de izledi.

TARİH: 24 Temmuz 2017
YER: Çağlayan Adliyesi