ANKARA BAROSU AVUKATLAR GÜNÜ BALOSU’NDA BULUŞTU

Ankara Barosu Başkanlığı, Avukatlar Günü dolayısıyla 5 Nisan 2017 Çarşamba günü Avukatlar Günü Balosu düzenledi.

Bilkent Otel’de gerçekleştirilen baloya, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Genel Sekreteri Av. Aşkın Demir, Saymanı Av. Evrim Dost, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ayşe Köseyener, Av. Kemal Koranel, Av. Şırahbil Emre Acer, Av. Özgür Ökmen, Av. Birgül Tavşan Kayıran ve Av. Çağrı Ayhan Şenel, merkez, kurul, komisyon ve kulüplerde görevli avukatlar ile Baro’ya kayıtlı çok sayıda avukat katıldı.

Av. Hakan Canduran ve Yönetim Kurulu üyeleri, davetleri kapıda karşıladılar. Baloda meslektaşlarına hitabeden Av. Hakan Canduran, şunları söyledi:

“Ankara Barosu Yönetim Kurulu adına, hepinize hoşgeldiniz diyorum.

Ülke olarak, geçen 5 Nisan’dan bugüne kadar baş döndürücü ve bir o kadar da nahoş gelişmeler yaşadık.

Aradan geçen bir yılda sayısız terör olayına, 15 Temmuz başarısız darbe girişimine ve sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal sürecine ne yazık ki hep birlikte tanıklık ettik.

OHAL kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle hukukun nasıl ayaklar altına alındığına; kutsal savunma hakkının, hak arama hürriyetinin ve adil yargılanma hakkının nasıl ihlal edildiğine şahit olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de bir rejim değişikliği dayatmasıyla karşı karşıyayız.

Hukukun ve temel insan haklarının belini kıran ‘tek adam’ sevdalıları, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasisinin en büyük kazanımlarından olan güçler ayrılığı ilkesini ve parlamenter demokrasiyi felce uğratmak istiyorlar. Üstelik bunu da halkın oyuyla yapmaya çalışıyorlar.

Ayrıntılarına girmek istemiyorum. Zira hepimiz hukukçuyuz ve hepsini artık ezbere biliyoruz.

Bildiklerinizi yeniden hatırlatmak yerine, çok önemsediğim, böylesi kritik süreçlerde çok daha anlamlı bulduğum mesleki dayanışmanın altını çizmek istiyorum.

Türkiye maalesef hemen herkesin ve her kesimin korkutulduğu ve sindirildiği bir dönemden geçiyor. Bu korku imparatorluğunda, övünerek söylüyorum ki bir tek avukatları ve baroları korkutup sindiremediler.

Bundan sonra da sindiremeyecekler. Çünkü biz avukatlar her şeyden önce hukuk insanlarıyız. Ve ortada bir hukuksuzluk varsa bir araya gelmeyi, hukuksuzluğu yine hukukla alt etmeyi biliriz.

Temsilcisi olduğumuz savunma mesleğine OHAL sürecinde getirilen kısıtlamaları da yine el ele, omuz omuza vererek hep birlikte aşacağız.

Demokrasiyi felç etme girişinin de yine hukuk insanlarının yol göstericiliği sayesinde 16 Nisan akşamı başarısız kalacağına yürekten inanıyorum.

OHAL ne kadar sürerse sürsün ve sandıktan ne çıkarsa çıksın Ankara Barosu, kendisine güç veren binlerce üyesiyle birlikte bağımsız savunmanın; evrensel insan hakları ve özgürlüklerinin; hukukun üstünlüğünün; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin güvencesi olmaya devam edecektir.

Kurulduğu 14 Temmuz 1924’ten beri olduğu gibi bundan sonra da hep üyelerinin yanında yer alacaktır. Avukatların ve avukatlık mesleğinin yaşadığı sorunların çözümünde, hukukun geliştirilerek evrensel standartlara kavuşturulması mücadelesinde öncülük etmeyi sürdürecektir.

Yargının sözde değil özde bağımsız ve tarafsız, hukukun sözde değil özde üstün olduğu, kutsal savunma hakkının kısıtlanmadığı ‘olağan’ 5 Nisanlar temennisiyle Avukatlar Günü’nüzü kutluyor; hepimize ‘hayırlı’ bir gelecek diliyorum.”

Avukatlar Günü Balosu’nda Figen Biricik ve Orkestrası sahne aldı.

TARİH: 5 Nisan 2017
YER: Bilkent Otel