ANKARA BAROSU AV. TAHİR ELÇİ ANMASINDA

Diyarbakır Barosu’nun önceki başkanı Av. Tahir Elçi, katledilişinin ikinci yıldönümü olan 28 Kasım 2017 Salı günü Diyarbakır’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Anma törenlerine, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Genel Sekreteri Av. Aşkın Demir, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Kemal Koranel ve Av. Özgür Ökmen de katıldı.

Av. Tahir Elçi için ilk tören, basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği Dört Ayaklı Minare önünde gerçekleştirildi. Buradaki tören, Elçi’nin vurulduğu saat olan 10:53’te yapılan saygı duruşuyla başladı. Törene katılanlar, yapılan basın açıklamasının ardından Elçi’nin yaşamını yitirdiği Dört Ayaklı Minare önüne karanfil bıraktılar.

Av. Tahir Elçi için ikinci tören ise Yeniköy Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlendi. Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, burada yaptığı açıklamada, “Bugün sadece Diyarbakır’da yas yok, bütün Türkiye’de insanlar yas tutuyor ve üzülüyor. Çünkü Tahir Başkanımız şiddetten, terörden nefret ederdi. O gerçek bir barış elçisiydi. Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bugün hala katillerinin bulunamaması, barışın tecellisini hep geciktirmekte ve önlemekte. Biz, Ankara Barosu olarak bir tek şey istiyoruz. O da adalet. Eğer Tahir Elçi’nin katili bulunursa adalet ve barış sağlanacak diye düşünüyorum” dedi.

Mezarlıktaki tören de Av. Tahir Elçi’nin mezarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

TARİH: 28 Kasım 2017
YER: Diyarbakır