ANKARA BAROSU ATA’NIN HUZURUNDA

Ankara Barosu Yönetimi ve Baro’ya kayıtlı avukatlar, 93. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 14 Temmuz 2017 Cuma günü Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Anıtkabir ziyaretinde Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Genel Sekreteri Av. Aşkın Demir, Saymanı Av. Evrim Dost, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hamit Baykara, Av. Şırahbil Emre Acer, Av. Özgür Ökmen, Av. Birgül Tavşan Kayıran ve Av. Çağrı Ayhan Şenel, merkez, kurul ve komisyonlarda görevli avukatlar ile Baro’ya kayıtlı avukatlar hazır bulundu.

Ankara Barosu adına Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çenek sunup saygı duruşunda bulunan Av. Hakan Canduran, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı. Av. Hakan Canduran, deftere şunları yazdı:

“Yüce Atatürk,

Ankara Barosu’nun kuruluş yıldönümünde huzurunuzdayız.

Baromuzun 93. kuruluş yıldönümünü, ne yazık ki yaklaşık bir yıldır içinde bulunduğumuz Olağanüstü Hal koşulları altında kutluyoruz.

Bilmenizi isteriz ki Ankara Barosu olarak, koşullar ne olursa olsun 93 yıldır ilkeleriniz ışığında yürüyoruz. Kurulduğumuz günden beri Cumhuriyet değerlerini, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü cesaretle savunduk; Cumhuriyet düşmanlarıyla yılmadan mücadele ettik. Bu mücadelemizi bundan sonra da aynı azim ve kararlıkla sürdüreceğimize huzurunda söz veriyoruz.

93’üncü yaşımızı da Siz’in ilkelerinize ve kurduğunuz Cumhuriyet’e olan bağlılığımızın verdiği güçle kutluyoruz.”

TARİH: 14 Temmuz 2017
YER: Anıtkabir