ANKARA BAROSU ATA´SININ HUZURUNDA

Ankara Barosu Yönetimi ve Baro’ya kayıtlı çok sayıda meslektaşımız, 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında 5 Nisan 2019 Cuma günü Anıtkabir’i ziyaret ettiler.
Anıtkabir ziyaretinde Ankara Barosu Başkanı Av. R Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Aşkın Demir, Genel Sekreteri Av. Kemal Koranel, Saymanı Av. Hava Orhon, Yönetim Kurulu üyelerinden Av. Özgen Hindistan, Av. Zafer Doğan Bilgin, Av. Meltem Akyol, Av. Güzin Tanyeri, Av. Çağrı Eryılmaz, Av. Burcu Mine Gargın ve Av. Cem Aksu hazır bulundu.
Ankara Barosu adına Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulunan Av. R. Erinç Sağkan, Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı. Av. R. Erinç Sağkan deftere şunları yazdı:
"Atam, 95 yıl önce kurulan ve emanetin olan Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi Ankara Barosu’nun üyeleri olarak bir kez daha huzurunda olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Güneşin altında sana olan sevgimizi anlatan söylenmemiş söz, minnetimizi betimleyen kurulmamış cümle kalmadı. Çünkü biliyoruz ki ne desek az, kaç defa tekrarlasak hep eksik. Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü. Her güne ve her saate yaygın varlığıyla senin bize emanet ettiğin modern Cumhuriyet sayesinde kutlanıyor. Ama bu kutlama sadece “avukatlar günü” kutlaması değil.  Bu kutlama; laik, modern ve aydınlık Cumhuriyeti kurmak için verdiğin mücadeleyi aynı azim ve inançla devam ettirebilmenin, ilke ve devrimlerinin ışığında yürüyerek hukuk devleti, insan hakları ve demokrasinin yılmaz bekçileri olmamızın kutlamasıdır. Hem de bu öyle bir kutlama ki; bir önceki senesinden daha çok kıymeti bilinen ve uğruna verilen mücadelenin katlanarak artmasının inancıyla ruhlarımıza kök salan bir kutlama. Hayattaki en büyük gururumuz, bizi kul değil birey yapan aydınlık Cumhuriyetinin hukukçu muhafızları olmaktır, avukat olmaktır. Ve huzurunda bir kez daha söz veriyoruz; yolumuz yolun, güneşimiz ışığındır.
Sevgi, saygı, minnet ve sonsuz teşekkürlerimizle."