ANKARA BAROSU ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Ankara Barosu, Avukatlar Günü dolayısıyla 5 Nisan 2017 Çarşamba günü Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir ziyaretinde, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Yönetim Kurulu üyeleri, merkez, kurul, komisyon ve kulüplerde görevli avukatlar ile Baro’ya kayıtlı çok sayıda avukat ve stajyer avukat hazır bulundu.

Av. Hakan Canduran, Ankara Barosu adına Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Av. Hakan Canduran, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk;

Bugün 5 Nisan Avukatlar Günü.

Ankara Barosu Yönetimi, avukatları ve stajyer avukatları olarak bir kez daha huzurlarınızdayız.

En büyük eseriniz olan Türkiye Cumhuriyet’i, bugünlerde yine kritik bir yoldan geçiyor. 11 gün sonra tarihi bir referandum için sandık başına gideceğiz. Ve kurucusu olarak sizin bile sahip olmadığınız yetkileri tek bir adama teslim edip etmeyeceğimize karar vereceğiz.

Bilmenizi isteriz ki Ankara Barosu, tarihi boyunca olduğu gibi bu kritik süreçte de hiç bir organ, makam, kişi ya da kuruluş karşısında eğilmemiştir. Bundan sonra da eğilmeyecektir.

Ankara Barosu avukatları ve müstakbel avukatları olarak, bağımsız savunmanın; evrensel insan haklarının ve özgürlüklerinin; hukukun üstünlüğünün; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin güvencesi olmaya devam edeceğiz.

Ve kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Anıtkabir Özel Defteri'ni, stajyer avukatlar adına Stj.Av. Nafiz Tamer Demirbaş da imzaladı. Av. Hakan Canduran ve beraberindekiler, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kabrini de ziyaret ettiler.

TARİH: 5 Nisan 2017

YER: Anıtkabir