ANKARA BAROSU AKİT TV DAVASI’NDA

Ankara Barosu’nun suç duyurusu üzerine Akit TV hakkında açılan ‘Atatürk’e hakaret davası’ başladı.

Akit TV’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan Gün Başlıyor Programı’nda Atatürk görüntülerinin altında “Zulüm 1938’de son buldu. Mustafa Kemal yıllarca önce bugün öldü” ekran yazısı üzerine seslendirme yaparak Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret içeren ifadeler kullanılmıştı.

Ankara Barosu Başkanlığı, söz konusu yayın nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş ve Akit TV’nin sorumlu müdürü Ali Özken hakkında, ‘Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan kamu davası açılmıştı.

Davanın ilk duruşması, Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 22 Şubat 2017 Çarşamba günü görüldü.

Sanık Ali Özken'in katılmadığı duruşmada Ankara Barosu’nu, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Hamit Baykara ve Av. Özgür Ökmen temsil etti.

Duruşmada söz alan Av. Hamit Baykara, dava konusu yayında hakaretin yanısıra sövgüye dayalı ifadeler kullanıldığını ve ulusun ortak değerlerine saldırıldığını belirterek sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

TARİH: 22 Şubat 2017
YER: Küçükçekmece Adliyesi