ANKARA BAROSU ADLİYELERDEN SORUMLU ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI´NI ZİYARET ETTİ

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ayşe Köseyener, Av. Kemal Koranel ve Av. Özgür Ökmen, adliye binalarıyla ilgili yetkilendirilen Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Yılmaz’ı 28 Eylül 2017 Perşembe günü makamında ziyaret etti.

Ankara Barosu Heyeti, Müsteşar Yardımcısı Şaban Yılmaz’dan, Başkent’teki dağılmış adliye sorununa çözüm üretilmesini ve adliye binalarında yaşanan sıkıntıların giderilmesini talep etti.

Müsteşar Yardımcısı Şaban Yılmaz ise Ankara’da yapılacak yeni adliye binasının yerinin iki ay içerisinde netleşeceği ve kısa sürede bitirilebilmesi bakımından Yenimahalle’deki toptancı hali dışında başka yerlerin de alternatif olarak değerlendirildiği bilgisini verdi. Müsteşar Yardımcısı Yılmaz, yeni adliye binasının gerek yerinin belirlenmesi gerekse planlaması için yapılacak toplantılara Ankara Barosu’nun da davet edileceğini ve Baro’nun bu konulardaki görüşlerinin dikkate alınacağını bildirdi.

Şaban Yılmaz, Başkent’teki adliye binalarında yaşanan sorunları gidermek için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

TARİH: 28 Eylül 2017

YER: Adalet Bakanlığı