ANKARA BAROSU 64. OLAĞAN GENEL KURULU BAŞLADI

Ankara Barosu’nun 64. Olağan Genel Kurulu, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda başladı.

Divan Kurulu Başkanlığı’na Av. Semih Güner, Divan Kurulu üyeliklerine Av. Tuğba Kaya Sal, Av. Mehmet Üçöz ve Av. Fatih Ünal’ın seçildiği Genel Kurul’un açış konuşmasını, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran yaptı.

Genel Kurul’un ilk gün oturumunda, Baro Yönetim Kurulu’nun faaliyet, hesap raporları ile bilanço ve Denetleme Kurulu raporları okunup görüşüldü. Baro Yönetim Kurulu ibra edildi.

Ankara Barosu’nun 2016 – 2017 ve 2017 – 2018 yılı bütçe tasarısı okundu, görüşüldü ve onaylandı.

Ankara Barosu Yardımlaşma Sandığı’nın (ABAYS) faaliyet hesap raporları ile bilanço ve Denetleme Kurulu raporları okundu ve yönetmelik değişikliği görüşüldü. ABAYS Yönetim Kurulu ibra edildi.

ABAYS’ın 2016 – 2017 ve 2017 – 2018 yılları bütçe tasarıları okundu, görüşüldü ve onaylandı.

Genel Kurul’da Ankara Barosu Başkanlığı’na Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan (DSAG) Av. Hakan Canduran, Baroda Birlik Grubu’ndan Av. Cem Şahin, Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Av. Fazıl Çağrı Kuş, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Av. Nuray Özdoğan, Savunma Hareketi’nden Av. Gökçe Bolat, Baroda Reform Hareketi’nden Av. Ali Selek, Önce İlke DSA Grubu’ndan Av. Erol Aras ve bağımsız Av. Bülent Turhan Gündüz aday oldu. Adaylar, Genel Kurul konuşmalarını gerçekleştirdi.

Ankara Barosu’nun 64. Olağan Genel Kurulu, 16 Ekim Pazar günü yapılacak seçimlerle sürecek. Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar, Ankara Barosu Başkanı, Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri ile Türkiye Barolar Birliği delegelerini belirlemek üzere sandık başına gidecekler.

Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’ın Genel Kurul’da yaptığı açış konuşmanın tam metnine ulaşmak için tıklayınız.

TARİH: 15 Ekim 2016

YER: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu