ANKARA BAROSU 10 EKİM ANMASI’NDA

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler, katliamın ikinci yıldönümünde törenlerle anıldı.

İlk tören, 9 Ekim 2017 Pazartesi günü Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirdi. 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen anma törenine, katliamda yaşamını yitiren Ankara Barosu’na kayıtlı Av. Coşgun Uygar’ın eşi ve ailesi de katıldı.

Törende Ankara Barosu’nu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan temsil etti.

İkinci tören ise 10 Ekim 2017 Salı günü bombalı saldırının gerçekleştiği Ankara Garı önünde yapılmak istendi.  Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özgür Ökmen, buradaki törene katılmak üzere toplanma yerine gitti. Ancak polisin gaz ve plastik mermi kullanarak yaptığı şiddetli müdahale nedeniyle alana girişleri mümkün olmadı.

TARİH: 9 – 10 Ekim 2017

YER: Çağdaş Sanatlar Merkezi – Ankara Garı