ANKARA BAROSU, METİN LOKUMCU’NUN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN GÖRÜLEN DAVAYA KATILMA TALEBİNDE BULUNDU

31 Mayıs 2011'de Artvin Hopa'da, güvenlik güçlerinin kullandığı yoğun biber gazı nedeniyle hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin dava Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada, Ankara Barosu adına Ankara Barosu Başkanı Av. Kemal Koranel, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı/Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel,  Artvin Barosu Başkanı Av. Ayla Varan, İstanbul ve Bursa barolarından temsilciler ve birçok meslektaşımız davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme heyetine, sanıkların SEGBİS ile dinlenerek değil, duruşmaya getirilerek savunmalarının alınmasına ilişkin yoğun itirazlarda bulunulması neticesinde mahkeme heyeti sanıkların duruşmaya getirilerek savunmalarının alınmasına karar verdi. Duruşma 6- 7 Ocak 2022 tarihine ertelendi.