ANKARA BAROSU´NUN YENİ YÖNETİMİ ATA´NIN HUZURUNDA

Ankara Barosu Başkanlığına seçilen Av. R. Erinç Sağkan ve Baro’nun yeni yönetimi, 27 Eylül 2021 Pazartesi günü Anıtkabir’i ziyaret etti.

Av. R. Erinç Sağkan başkanlığında gerçekleşen Anıtkabir ziyaretine, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kemal Koranel, Genel Sekreteri Av. Mehmet Eren Turan, Saymanı Av. Zafer Doğan Bilgin, Yönetim Kurulu üyeleri;  Av. Mihriban Şentürk, Av. Fatma Önal, Av. Zekiye Avcı, Av. Oğuz Atasoy, Av. Dr. Mahcemal Seyhan, Av. Emrah Acar ve Av. Revşan Deniz Yıldırım Çobanoğlu, disiplin, denetleme kurulu üyeleri, Türkiye Barolar Birliği delegeleri ile meslektaşlarımız katılım gösterdi.

Ankara Barosu Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Sağkan, deftere şunları yazdı:

“Büyük Atatürk,

Bugün karşında, kurulduğu ilk günden bu yana laik Cumhuriyet, hukuk devleti, savunma hakkı ve adil yargılanma hakkı başta olmak üzere tüm temel insan hakları için mücadele eden Ankara Barosu’nun yönetimi, avukatları ve stajyer avukatları olarak bulunuyoruz.

Gözlerimizi senin sayende özgür bir ülkede açıp da “Küçük Hanımefendiler” ve “Küçük Beyefendiler” olduğumuzdan bu yana, sana olan minnetimiz aklımıza ve kalbimize katlanarak sirayet ediyor.

Yoktan var ettiğin ve yetmeyip küllerinden yeniden doğmasını sağladığın bu ülkede, geleceği emanet ettiğin bizler, mirasına sahip çıkıyoruz. İlelebet payidar kalacak Cumhuriyet’te; hiçbir tahakküme boyun eğmeden hukuk ve adalet uğruna mücadele etmeye devam edeceğiz. Kılavuzumuz, pusulamız, güneşimiz senin ilkelerindir.

Bizlere emanet ettiğin Cumhuriyet ve hukuk devleti için bir adım dahi geri durmadan; adalete susayan kim varsa onun yanında olacağımıza ve eserine sahip çıkmak için mücadele edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.

Bizler Ankara Barosu’nun avukatlarıyız. Ve bizler, hiç sönmeyecek güneşin altında yola çıkıyoruz.

Minnetle, özlemle, heyecanla ve kararlılıkla…”