ANKARA BAROSU’NDAN SAKARYA BAROSU’NA mAV-i TRANSFERİ

Ankara Barosu, avukatların duruşma bilgilerini akıllı cep telefonlarından izleyebilmelerini sağlamak amacıyla geliştirdiği ve mobil AVukat - iletişim (mAV-i) adını verdiği duruşma takip sistemini Antalya Barosu’nun ardından Sakarya Barosu’nun da kullanımına sundu.

Ankara Barosu ve Sakarya Barosu, mAV-i uygulamasının ortak kullanımına ilişkin işbirliği protokolü imzaladı. Protokole Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ve Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan imza koydu.

Sakarya Barosu’nda 24 Eylül 2017 Pazar günü gerçekleştirilen imza töreninde, Ankara Barosu Avukatlık ve Staj Akademisi (AVSA) Başkanı Av. Samiye Eyuboğlu ve Genel Sekreteri Av. Zeynep Eğilmez ile Sakarya Barosu Genel Sekreteri Av. Fatih Birkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yeliz Aydın da hazır bulundu.

Protokol uyarınca Sakarya Barosu’na kayıtlı avukatlar da mAV-i’yi akıllı telefonlarına ücretsiz olarak kurduktan sonra kimlik ya da sicil numarası ve kendilerine kısa mesaj yoluyla gönderilecek kişisel şifreleriyle sisteme giriş yapabilecekler.

Vekili oldukları tüm davaların duruşma bilgilerini mAV-i’den aylık, günlük ve anlık olarak takip edebilecekler. Duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgilerini cep telefonlarının ekranında görebilecekler.

Mahkemelerin listesindeki duruşmalardan hangilerinin tamamlandığını, o an hangisinin devam etmekte olduğunu ve sıra bekleyen duruşmaları kolaylıkla takip edebilecekler. Kendi duruşmalarının ne kadar süre sonra başlayacağı bilgisine yaklaşık olarak sahip olabilecekler.

Duruşmalarının bulunduğu mahkeme kalemlerinin iletişim ve bina bilgilerine ulaşabilecekler. Ayrıca mAV-i’nin ‘duruşma alarmını’ kurarak ya da ‘robot arama’ seçeneğini kullanarak sistemin duruşmalarını hatırlatmasını sağlayabilecekler.

TARİH: 24 Eylül 2017

YER: Sakarya Barosu