ANKARA BAROSU’NDAN NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA’YA ZİYARET

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan ile Yönetim Kurulu üyeleri Av. Özgür Ökmen ve Av. Çağrı Ayhan Şenel, Olağanüstü Hal sürecinde ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için başlattıkları açlık grevinde 104’üncü günü geride bırakan Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça’yı 21 Haziran 2017 Çarşamba günü cezaevinde ziyaret etti.

Sincan F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edilen ve sağlık durumu kritik seviyeye ulaştığı halde açlık grevini sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğini söyleyen; sağlık durumuna rağmen tutuklamaya itirazı reddedilen Semih Özakça'nın, yürümekte zorluk çektiği; tekerlekli sandalye ile görüşe geldiği; son derece bitkin olduğu ve konuşmakta zorlandığı gözlemlendi.

Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu olan Nuriye Gülmen’le ise sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği için görüşme gerçekleştirilemedi.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu ve Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi,  ziyarete ilişkin izlenimlerini bir rapor haline getirerek ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacak ve sürecin takipçisi olmaya devam edecektir.

TARİH: 21 Haziran 2017