ANKARA BAROSU´NDAN AV. SELÇUK KOZAĞAÇLI VE AV. ENGİN GÖKOĞLU´NA DESTEK

Gözaltına alınan Ankara Barosu'na kayıtlı Av. Selçuk Kozağaçlı, 13 Kasım 2017 Pazartesi günü Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Meslektaşları, Av. Selçuk Kozağaçlı'ya destek olmak için İstanbul Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan, Genel Sekreteri Av. Aşkın Demir de katıldı.

Av. Hakan Canduran, burada yaptığı açıklamada, "Savunma bir süredir sistematik olarak susturulmaya çalışılmakta. Selçuk Kozağaçlı savunmanın susturulmasına karşı duran üyelerimizden birisi. Bugüne kadar haklının yanında olma çalışmalarını hep destekledik. Bundan sonra da bütün ifadelerinde ve savunmalarında onun yanında olacağız. Savunmaya bir an önce özgürlüğün getirilmesi için hep birlikte çabalayacağız" dedi.

Daha sonra Tekirdağ'a geçen Av. Hakan Canduran ve Av. Erinç Sağkan, yedi koğuş arkadaşıyla birlikte dörder kişilik başka koğuşlara nakledilmelerine karşı çıktığı için işkenceye maruz kalan ve kolu kırılan Ankara Barosu'na kayıtlı Av. Engin Gökoğlu'nu Tekirdağ 2 No'lu T Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyarette, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Erhan Sezer de hazır bulundu.

Av. Engin Gökoğlu'ndan cezaevinde yaşanan olay ve sağlık durumu hakkında bilgi alan Av. Hakan Canduran ve Av. Erinç Sağkan, daha sonra Tekirdağ 2 No'lu T Tipi Cezaevi Müdürü ve Tekirdağ Başsavcısı'yla görüşerek Av. Engin Gökoğlu'nun cezaevi koşullarının iyileştirilmesini talep etti.

Cezaevi Müdürü ve Tekirdağ Başsavcısı, cezaevinde yaşanan olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı bilgisini verdi.

TARİH: 13 Kasım 2017

YER: Çağlayan Adliyesi / Tekirdağ